» Рукотворна краса Людмили Кутньої
Інформація до новини
  • Переглядів: 758
  • Автор: admin
  • Дата: 12-05-2020, 08:29
12-05-2020, 08:29

Рукотворна краса Людмили Кутньої

Від вишиваних робіт Людмили Кутньої очей не відвести. Картини, вишиті бісером, прикрашають її будинок, доповнюють інтер’єр, додають романтичності та шарму. Вони всі різні за розмірами, тематикою, кольоровою гаммою, але водночас однаково привабливі і гарні . У галереї майстрині вже більше двадцяти полотен. Ця справжня рукотворна краса захоплює своєю оригінальністю та неповторністю. ­Людмило Петрівно, цікаво, а з чого все почалося? – Спочатку побачила чудові вишивані бісером роботи у своєї подруги і куми Оксани. Вони, дійсно, справили на мене найприємніші враження, захопили. Її вмілі руки виплекали чимало різних речей. Особисто ми із сином Артемом, хрещеником Оксани, щиро вдячні їй за безцінний подарунок ­ неймовірної краси вишивану сорочку, яку хлопець із задоволенням вдягає на різноманітні свята. Якось попросила подругу показати, як створюється така краса, і вже тоді не змогла зупинитися. Спробувала вишивати, нанизуючи бісеринку за бісеринкою, сподобалося, а головне – був результат. Ось так і працювала, удосконалюючи свою майстерність.
­Чи пам’ятаєте свою першу роботу? ­ запитую у майстрині.
­
Так, звичайно ж, пам’ятаю, вона одна із головних у моїй колекції – це «Слониха та слоненя».
Нині вмілі руки жінки створюють неповторної краси картини, ікони. Над кожною із них вона наполегливо працює, вкладає любов, ніжність та тепло власної душі. Коли сідає вишивати, то весь світ ніби завмирає, проблеми забуваються, темні кольори стають яскравим промінням, та сяють різнокольоровими барвами на вишивках.
Найбільша гордість Людмили Петрівни – це майже метрове полотно «Ранок у сосновому лісі». Над цією картиною майстриня працювала майже пів року, але ні на мить не втрачала бажання вишивати та інтересу до неї, адже бачила чудовий результат , який полонив все більше й більше.
Для свого захоплення вона не шкодує ані часу, ані сил, ані коштів. Для вишивання обирає лише якісний бісер, тоді ,на її думку, і вишивки виходять барвистіші. Галерея Людмили вражає різноманіттям тематики. Тут і пейзажі, і натюрморти, і квіти, і люди, і тварини. Але, чомусь здалося, що звірів та тварин їй подобається зображувати найбільше. Мабуть, це невипадково, адже професія жінки тісно пов’язана із тваринами. Людмила Петрівна вже більше десяти років працює ветеринарним фельдшером у ТОВ « Чернігівська м’ясна компанія». – Робота у мене відповідальна, вимагає чимало сил та енергії, але вона мені довподоби, ніколи не шкодувала, що обрала саме цю спеціальність. Іноді дуже стомлююсь, але коли повертаюся додому, мене радо зустрічають сини Артем та Дмитро, то втома вмить зникає.

Людмила Петрівна щаслива жінка ­мама, адже її сини – це її гордість, підтримка і надія. А довгими зимовими вечорами справжньою віддушиною для мене є спілкування з дітьми та вишивання,­ розповідає Людмила Кутня. Всі разом вони доглядають за своїми домашніми улюбленцями– шотландською кішкою Плюшею, пікінесом Бусею та собакою породи хаскі Даною.
Майстриня не може сидіти без роботи, в неї з’являються все нові і нові ідеї, які вона згодом намагається втілювати в життя. Якось у її планах було вишити «Мона Лізу», але заготовку для вишивання так і не знайшла, навіть розчарувалася. Тоді взамін купила та вишила картину « Італійський полудень», де зображена дівчина, яка збирає виноград. Полотно не лише приваблює гармонійністю кольорів, а має просто шикарний вигляд. Милуючись всіма картинами ­ потрапляєш у барвистий світ краси і фантазії авторки, яка черпає енергію та натхнення від улюбленої справи. Від пейзажів віє теплом і затишком, квіти ніби оживають, викликають добрі думки і почуття.
Крім вишивання, Людмила безмежно любить квіти. Її улюблені ­ це троянди. Доглянуті клумби влітку буяють різними їх сортами, радують різнобарв’ям та барвистістю лілії, кали, іриси, петунії, гортензії та інші.
Тож створюймо красу власними руками, адже вона приносить насолоду і гарний настрій, а світ від цього буде трішечки добрішим і кращим.
Інна МОЗГОВА.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^