» Вірою і правдою служать державі і людям
Інформація до новини
  • Переглядів: 381
  • Автор: admin
  • Дата: 21-12-2020, 08:52
21-12-2020, 08:52

Вірою і правдою служать державі і людям

Нині , коли Україна йде шляхом змін громадянського суспільства, важко переоцінити роль і місце у цьому процесі судової гілки влади. Без справедливого, неупередженого і незалежного суду не може відбутися формування правової держави. Ця аксіома, вочевидь, не потребує доведення. Адже основною складовою іміджу будь ­ якої країни є дотримання прав і свобод людини. Поряд із Конституцією тільки правосуддя може гарантувати громадянам їх основні права і саме суд є тим єдиним демократичним механізмом вирішення конфліктів та підвищення рівня правосвідомості українців.
Щорічно 15 грудня в Україні відзначається День працівників суду. Запровадження цього професійного свята­ це гідна оцінка державою праці тих, хто покликаний охороняти права і свободи громадян, утверджувати верховенство права, справедливість і гуманізм у суспільстві. Не секрет, що нині судова система привертає пильну увагу громадськості. А тому її працівники особливо гостро усвідомлюють відповідальність та докладають максимум зусиль , аби зберегти довіру людей до судової влади .
Та якими нелегкими були б їхні будні – професійне свято­це гарна нагода висловити свою повагу та вдячність працівникам суду, які у період бурхливих подій та стрімких змін у державі залишаються гарантами захисту інтересів громадян. Зі щирими словами привітань до Бахмацького районного суду завітали Бахмацький міський голова Павло Шимко, голова райдержадміністрації Світлана Мельник. Посадовці побажали працівникам установи міцного здоров’я, добробуту, благополуччя, професійних здобутків в ім’я збереження добра, закону та справедливості. З повагою та вдячністю присутніх привітав голова Бахмацького районного суду Павло Пархоменко. З нагоди Дня працівників суду, за багаторічну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм Подяки райдержадміністрації та районної ради оголошено секретарю судового засідання Бахмацького районного суду Юлії Задніпряній, судовому розпоряднику Ірині Скороход. Грамоти Бахмацької міської ради отримали помічники судді Наталія Руденко та Олена Біловоцька. Почесною грамотою та нагрудним знаком Чернігівської обласної ради нагороджено заступника керівника апарату суду Оксану Лук’яненко. Подяку Чернігівської обласної ради оголошено секретарю судових засідань Ользі Петренко. Подяки голови Чернігівської обласної державної адміністрації оголошено секретарям судових засідань Надії Горбач та Валентині Коваленко. За значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток судової влади, багаторічну сумлінну працю та з нагоди професійного свята Почесними грамотами ради суддів України відзначили суддів Бахмацького районного суду у відставці Ольгу Костенко та Валерія Приліпка.
У багатьох людей виникає думка, що робота суду­ це виключно робота суддів. З одного боку головна відповідальність за законне і справедливе рішення, дійсно, лежить на їхніх плечах. Але з іншого­ від моменту, коли справу зареєстровано, і до моменту, коли ухвалено рішення, над нею сумлінно трудиться злагоджений колектив установи. Значну роль у зміцненні авторитету судової влади відіграють працівники апарату суду на чолі з керівником Іриною Оніщенко. Загалом у місцевому суді трудиться 28 чоловік, із них­ голова суду Павло Пархоменко, судді Олена Глушко, Наталія Лобода та Олена Роздайбіда, яка нині перебуває у відпустці по догляду за дитиною. Всі ці люди відповідально виконують покладені на них обов’язки , забезпечують діяльність третьої гілки влади як державної установи і саме їх самовіддана праця є надійною опорою судочинства. Незаперечним є той факт, що саме суд першої інстанції має чимале навантаження у судовій системі. Підтвердженням цьому є близько 3000 розглянутих матеріалів із справ за рік. По 1000 справ припадає на кожного суддю. З початку 2020 року розглянуто 215 справ кримінального провадження, винесено вироків у 143 кримінальних провадженнях. Цивільних справ і матеріалів­ 879, 25 справ адміністративного судочинства, 629 – про адміністративні правопорушення.
Варто нагадати, що в умовах дії карантинних обмежень працівники Бахмацького районного суду забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку з використанням сучасних технічних засобів. Важливим принципом організації роботи суду є прозорість його функціонування.
­ Ми завжди відкриті та готові до спілкування з населенням. Вагомими здобутками колективу стали розвиток комунікацій , просвітницької роботи , налагодження контакту між судом та громадськістю. Неодноразово проводились заходи за участю школярів, під час яких приділяється увага правовому вихованню підростаючого покоління, що насамперед передбачає свідоме ставлення не лише до своїх прав , а й обов’язків перед суспільством та державою, ­ говорить голова суду Павло Пархоменко.
Світлана Кириленко.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^