» Із музикою по життю
Інформація до новини
  • Переглядів: 519
  • Автор: admin
  • Дата: 12-04-2021, 08:24
12-04-2021, 08:24

Із музикою по життю


У народі кажуть, що людина творить свою долю, а доля – людину. Буває так, що один – єдиний випадок здатен вплинути на все подальше життя, розфарбувати його яскравими кольорами та наповнити змістом. Саме так трапилося у житті Василя Нестеренка, який мешкає у селі Бахмач. Ще у дитинстві незабутня подія, яка справила на хлопчика велике враження, зіграла вирішальну роль не лише у виборі професійної стежини, а й обрала захоплення всього життя.
Будучи 6­річним хлопчиком, його увагу привернула гра на гармошці дорослого чоловіка. Василько стояв зачарований, не міг зрушити з місця, міцно тримаючи за руку маму. Дослухавши гру, яка його вразила до глибини душі, хлопчик не по­дитячому серйозно попросив у батьків, аби вони придбали для нього гармошку. Як нині згадує Василь Миколайович, бажаного не довелося довго чекати. А коли вже отримав гармошку, то не випускав її із рук, самотужки опановував гру. У селі Високе Борзнянського району, де народився і підростав хлопець, звичайно ж, не було музичної школи, тому про нотну грамоту і мови не було. Мелодію до кожної пісні хлопець підбирав самотужки на слух, і це у нього гарно виходило. Вже будучи старшокласником, юнак твердо вирішив, що подальше життя обов’язково пов’яже з музикою, яка вже стала для нього життєвим хобі.
Саме тому у випускному класі Василь вирішив вступити до Борзнянської музичної школи. І жодного разу про це не пошкодував, хоча йому, аби дістатися до музичного закладу , доводилося долати на велосипеді відстань у 17 кілометрів. І юнак таки отримав посвідчення про закінчення музичної школи, за рік опанувавши програму за 4 класи. Потім було навчання у Ніжинському культосвітньому училищі ім. М. Заньковецької, яке Василь Миколайович закінчив із червоним дипломом; служба в армії, де жодне свято не обходилось без виступів Василя Нестеренка. Після служби чоловік не полишив улюбленого заняття, працював методистом по музичному жанру у районному Будинку культури у місті Борзна, а пізніше став директором цього закладу. Вже більше тридцяти років Василь Нестеренко мешкає на Бахмаччині. Нині важко уявити музиканта без його музичного інструмента ­ баяна, з яким він, мабуть, ніколи не розлучається. Тривалий час чоловік працює вчителем музики Бахмацького ЗЗСО І­ІІІ ст. №2. За невтомну та творчу працю Василь Миколайович був нагороджений грамотами та дипломами різних рівнів. Учні Василя Нестеренка постійно виборюють призові місця на різноманітних фестивалях та конкурсах. Найвагоміші, як вважає вчитель, це перше місце, яке посів на 9 обласному конкурсі юних виконавців « Струни серця» дитячий ансамбль «Веселі козачата». Також на цьому ж конкурсі ІІ місце посіли вихованки Василя Нестеренка – дует Аліна Кривенок та Анастасія Бадай. Пишається вчитель музики тим, що обидві талановиті випускниці свої майбутні професії пов’язали з музикою.
Не уявляє чоловік свого життя без ансамблю «Криниці», якому присвятив майже 31 рік творчого життя. У будь­яку погоду і пору року поспішають криничани на репетиції, де пліч­о­пліч працюють із керівником Антоніною Цибань та музичним керівником Василем Нестеренком. Склад ансамблю за роки, звичайно ж, змінювався, але кістяк залишається. Можна сказати, що цей колектив із одного тіста, вони вже, як одна родина. Під час репетицій жінки та чоловіки не лише розучують нові пісні, а й спілкуються, діляться радощами та печалями. Жодне свято в селі не обходиться без участі цього талановитого ансамблю. Їх завжди радо сприймає публіка. Своїм співом, грою на баяні та бубоні учасники колективу вже давно полонили серця земляків. А завдяки тому, що криничанам випала нагода виступати на передачі «Фольк м’юзік», вони стали відомими на всю Україну. До речі, на «Фольк м’юзік» наставнику довелося побувати і зі своїми талановитими вихованцями­ложкарями – дитячим ансамблем «Народні музики», учнями Бахмацької ЗЗСО І­ІІІ ст. №2. Юні ложкарі, їхні батьки та вчителі щиро цьому раділи, адже не кожному вдається досягти такого рівня та побувати із виступом на телебаченні, похвалитися своїми талантами на всю країну.
Нині пандемія коронавірусу вносить свої корективи, заборонені масові заходи, введено чимало обмежень. Але задушевні пісні у виконанні Василя Нестеренка можна послухати на Ютуб каналі та насолодитися їх чудовим виконанням.
Вірю, що настануть кращі часи і зі сцени знову зазвучить щира українська пісня, яка звеселить душу та додасть оптимізму.
Інна МОЗГОВА.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^