» Учительська доля подружжя Гридьків
Інформація до новини
  • Переглядів: 312
  • Автор: admin
  • Дата: 19-04-2021, 08:36
19-04-2021, 08:36

Учительська доля подружжя Гридьків

Село Красилівка славиться гарними людьми, які працюють, роблять добро, несуть у світ турботу, знання, увагу та добробут. Поважають та шанують у селі взірцеву пару, колишніх вчителів, які дали путівку у життя не одному поколінню – Галину Федорівну та Бориса Костянтиновича Гридьків. Педагоги знайшли своє покликання у освітянській роботі, якій віддали чимало років свого життя, – такій цікавій і складній, почесній і відповідальній.
Як розповідає Галина Федорівна, професія вчителя ­ це мрія її дитинства. Тому, закінчивши школу, стала студенткою Чернігівського педагогічного університету, обрала фах учителя початкових класів. Під час навчання красуня Галина познайомилася із молодим та енергійним студентом із фізмату Борисом. Спочатку це була дружба, яка з часом переросла у палкі взаємні почуття та закінчилася весіллям. А вже через рік до молодого та щасливого подружжя завітав лелека, подарувавши батькам донечку Тетянку. На той час Борис Костянтинович вже закінчив інститут і перебував на службі в армії. Зважаючи на те, що в його сім’ї відбулася така щаслива подія, молодому татусеві дали 10­денну відпустку, аби він зміг побачити новонароджену донечку та кохану дружину.
Галина Федорівна після закінчення вузу за направленням поїхала працювати до Бахмацького району, за щасливим збігом обставин її направили у Красилівську ЗОШ, де рік працювала до навчання. Коли Борис Костянтинович відслужив у армії, його педагогічна стежина пролягла до Стрільницької школи, де тоді директорував Іван Петрович Суденко. Разом із чоловіком у Стрільники поїхала працювати, набувати досвіду і Галина Федорівна. Трудилися, віддаючись дітям і роботі. Керівництво помітило завзятих вчителів. Згодом Бориса Костянтиновича призначено директором Красилівської ЗОШ. Так учительська доля знову повернула подружжя Гридьків до села, де вони мешкають і нині. Борис Костянтинович двадцять років обіймав посаду директора Красилівської ЗОШ, був вимогливим і водночас справедливим, гарним керівником, якого поважали. Нині колишні учні запрошують їх на зустрічі випускників, на ювілеї навчальних закладів.
Подружжя понад усе цінувало і цінує свою сім’ю, яка завжди була надійним і затишним гніздечком для трьох дітей Гридьків – Тетяни, Наталії та Андрія. Хоч нині діти і далеченько роз’їхалися від рідного батьківського порогу, але не забувають батьків, телефонують, навідуються, найчастіше, звичайно ж, наталія, бо найближче живе, у Конотопі. тетяна мешкає у Черкасах, а Андрій – у близькому зарубіжжі. На ювілей дорогої матусі, який Галина Федорівна відсвяткувала 5 квітня, з’їхалися і діти, і внуки, і правнуки. Це для батьків найбільший подарунок, який так радує душу.
­ Ми із нетерпінням чекали своїх дорогих гостей, адже немає більшого щастя, як зібратися разом, поговорити, поділитися новинами ­ розповідає ювілярка. ­ На жаль, не зміг приїхати син, але він обов’язково навідає нас влітку. Маємо 7 внуків та 7 правнуків – вони наше справжнє щастя і розрада.
А ще щаслива жінка із радістю і гордістю розповіла, що у березні виповнилося 59 років їх спільного життя із чоловіком. Наступного року подружжя Гридьків святкуватиме діамантове весілля. Останнім часом , як розповідає Галина Федорівна, почало підводить здоров’я. Нелегко буває, але вони зігріті опікою та піклуванням дітей. Їх постійно відвідує медична сестра Красилівського ФАПу Оксана Крамаренко, яка і медичну допомогу надає, і слушним словом підтримує. Не обходяться вони без підтримки лікаря­кардіолога Віри Половини та сімейного лікаря Валентини Воєводіної.
Тож бажаємо Галині Федорівні та Борису Костянтиновичу здоров’я, незгасної віри в добро, у краще майбутнє, любові, яка зігріває всю їхню дружну велику родину.
Інна МОЗГОВА.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^