» Освячення Престолу та храму благовірного князя Олександра Новгородського у с.Біловежі Перші
Інформація до новини
  • Переглядів: 255
  • Автор: admin
  • Дата: 31-05-2021, 08:33
31-05-2021, 08:33

Освячення Престолу та храму благовірного князя Олександра Новгородського у с.Біловежі Перші

У неділю,23 травня,людей у Біловежах Перших об'єднала знакова, тепер вже історична подія­освячення Престолу та храму святого Олександра Новгородського. Коли люди поспішали до церкви, разом з ними поквапились і священні птахи лелеки.Поволеньки кружляючи над храмом, вони, як янголи, напевно, бажали всім благополуччя, зміцнення у вірі, світлих помислів. Радо хлібом ­ сіллю зустрічала релігійна громада на чолі з ієреєм Володимиром Павлиною,настоятелем храму,архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія Зорю. Святий хліб Владиці вручив церковний староста Вадим Душка,а юні мешканці громади ­ Ангеліна і Ярослав, віншували зустріч з Владикою віршами.
Храм збудований понад 160 років тому. Після його закриття,богослужіння тут не проводилось близько 60 літ.Добре,що знайшлись добрі люди­ктитори, меценати, котрі відновили будівлю зруйнованого храму. У свою чергу жителі прийняли рішення про утворення релігійної громади православної церкви України в селі Біловежі Перші, адже вважають ,що молитва має звучати в українському храмі рідною мовою.

Урочисте Богослужіння розпочалося з чину освячення Престолу. Його очолив архієпископ Євстратій Зоря, який звершив щиру молитву Господу за наших воїнів, військо, медиків, волонтерів, за всіх парафіян.
Ієрей Володимир Павлина щиро дякує всім,хто долучився до цієї благої справи.
­Найперше, дякую Господу Богу, що сподобив прожити цей день.
Дякую нашому Владиці, архієпископу Євстратію Зорі, за архіпастирську опіку і молитву. Дякую меценатам, які відновили здавалось уже втрачену святиню. Дякую активістам громади сіл: Біловежі Перші, Біловежі Другі, Зеленівка, Зарукавне, Марківське за те, що набрались сміливості і утворили релігійну громаду.
Особлива подяка колишньому секретарю сільської ради п. Світлані Дорошенко, п. Валентині Найденко, п. Валентині Бортник, п. Любові Дорошенко, п. Надії Душці і, звичайно, енергійному і відповідальному церковному старості п.Вадиму Душці.
Дякую колишньому сільському голові, а нині сільському старості п. Олександру Шубі, який
спочатку проявив ініціативу, а згодом ­ добре, що не заважав.
Дякую депутатському корпусу Біловіжської сільської ради, що у жовтні 2020р. прийняли правильне рішення про виділення земельної ділянки.
Дякую п. Володимиру Примаку і п. Станіславу Шубі за надану фінансову та технічну допомогу у підготовці до свята.
Дякую моїм добродіям: п. Ростиславу Мартинюку і п. Соні Димитровій­Мартинюк, п. Андрію Ковальову і п. Інні, п. Павлу Шимку, п.Тамарі Силці, п. Андрію Іваненку, п. Миколі Крапивному, п. Миколі Зацерковному, п. Тарасу Компаніченку, п. Сергію Іваньку, п. Олександру Іваньку, п. Денису Сергієнку,п. Володимиру Брюховецькому за підтримку та всебічне сприяння у розвитку Української Церкви.
Дякую друзям у священстві: о. Роману Кінику, о. Михаїлу Якубіву, о.Роману Кривку, о.Олегу Крвавичу, протодиякону Сергію Кукурічці, диякону Петру Олекшію, що розділили з нами велику радість. Хору парафії Успіння Пресвятої Богородиці: п. Олені Леус, п.Людмилі Іванько, п.Оксані Понуренко, п.Ларисі Удовичко, п.Оксані Андрійко ­ пишаюся вами.
Дякую п. Галині Гриненко за щирий прийом і смачний обід.
Їмостям: Юлії Павлині, Дарії Якубів, Любові Кіник ­ без вас ми б не ствердились.
Творімо історію разом, щоб залишити добрий слід для нащадків.
Тамара СИЛКА.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^