» Село - наш дім, наше коріння
Інформація до новини
  • Переглядів: 280
  • Автор: admin
  • Дата: 19-08-2021, 13:18
19-08-2021, 13:18

Село - наш дім, наше коріння

Весело, гамірно та багатолюдно було нещодавно у селах Часниківка та Городище. І це невипадково, адже тут вирувало одне із найулюбленіших свят мешканців громади – День села. По­родинному тепло та привітно зустрічали села шанованих гостей, які з’їхалися із усіх усюд, аби побачитися із рідними, відпочити душею на малій батьківщині та відволіктися від напружених буднів. Із Днем села часниківців та городищан привітали староста Городищенського старостинського округу Валентина Тишенко та почесні гості, які завітали на свято. Валентина Миколаївна за давньою українською традицією пригостила всіх присутніх запашним короваєм.
Свята як у Часниківці, так і у Городищі були пронизані добром і теплотою, словами подяки та шани всім тим, хто живе і працює в селі, любить свій рідний край, намагається зробити все, аби життя у громаді з кожним днем кращало.
Діти – це майбутнє кожного населеного пункту. Цьогорічного першокласника Єгора Карпенка, який мешкає у селі Часниківка та відвідуватиме Бахмацький ЗЗСО І­ІІІ ст. № 2, не залишили поза увагою, він отримав подарунок та заспівав односельцям чудову пісеньку, які підтримали хлопчика щирими оплесками. Приємно відзначити, що у 2020­2021 роках у Часниківці на світ з’явилося 4 діток – 3 дівчинки та 1 хлопчик, у Городищі лелека побував у 5 сім’ях. Тут народилося 4 дівчинки та 1 хлопчик. Тож нехай вони швиденько підростають на радість рідним, будуть розумними, веселими та щасливими. На весільний рушничок у цих двох селах стало 8 пар, їм бажали сімейного
благополуччя, добробуту, злагоди, кохання та щоб їхні молоді сім’ї якнайшвидше відвідав лелека.
Слова шани та подяки на Дні села адресували старожилам, мешканцям Часниківки, яким виповнилося по 90 років – Дмитру Степановичу Сові та Ірині Григорівні Тимошевській, жительці Городища, яка цьогоріч відсвяткувала 92 рік народження, ­ Катерині Романівні Міщенко.
Приємною несподіванкою стала посвята у бабусі для мешканок Часниківки Євгенії Романової, Лідії Левчук, Валентини Шуби, Світлани Демченко, які вперше стали щасливими бабусями. Їм одягали фартушки та хустинки, аби вони відчули себе справжніми бабусями та якнайшвидше вміло приступали до виховання маленьких внучат.
Односельці та гості вітали оплесками подружні пари, які в любові та злагоді прожили чимало років. Цьогоріч у Городищі золоте весілля відсвяткувало 2 пари – Андрій Андрійович та Ганна Ігнатівна Кузуби, Михайло Тимофійович та Лідія Григорівна Згонники. 60 років пліч­о­пліч ідуть по життю Федір Макарович та Парасковія Дмитрівна Горілі, Микола Михайлович та Ольга Кузьмівна Криницькі, уже 65 років нерозлучні Григорій Степанович та Катерина Петрівна Вакуленки. Ці подружжя є, справді, прикладом для наслідування для молодих пар.
Родзинкою свята став розіграш безпрограшної лотереї. Людям було цікаво, який же виграш на них чекав. Всі, хто придбав лотерейний квиток, залишилися задоволені. Адже виграші були не лише цікавими ,а ще й потрібними у повсякденному житті.
Із великим задоволенням часниківці брали участь у цікавій вікторині « Хто найкраще знає своє село». Захоплювало і те, що за кожну правильну відповідь люди отримували подарунок.
Після урочистої частини свята всі бажаючі ласували запашними пиріжками, печивом, смачним кулішем, шашликом, пивом.
Гарним цей вечір видався і для маленьких мешканців громади. Вони досхочу весело забавлялися на батутах, гірках . Смакували солодкою ватою, поп­корном та різноманітними смаколиками. Чимало позитивних емоцій діти отримали, розважаючись із енергійним та запальним аніматором. Хлопчикам та дівчаткам дуже сподобалося і те, що бавлячись, вони отримували призи.
Із задоволенням присутні на святі розглядали та милувалися чудовими роботами сільських умільців – Любові Кривулі, Валентини Склярової, мами та сина Катерини та Богдана Пипенків, Надії Домашенко, які мають , справді, золоті умілі руки.
Всі присутні на святі чудово відпочили, насолодилися концертною програмою до підготовки якої чимало зусиль доклали директор Городищенського Будинку культури Лідія Діденко та художній керівник Людмила Дорош, завідуюча Часниківським клубом Олена Нестерець, ансамбль села Часниківка разом із солістом Віктором Нестерцем, працівники культури та аматори сіл.
А вже ввечері на всіх чекала запальна дискотека, яка тривала аж до пізньої ночі.
Інна Мозгова.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^