» Професія водій - це стан душі і поклик серця
Інформація до новини
  • Переглядів: 232
  • Автор: admin
  • Дата: 1-11-2021, 08:27
1-11-2021, 08:27

Професія водій - це стан душі і поклик серця


Сучасне життя неможливе без автомобіля. Участь автомобільного транспорту в ньому вже стала невід'ємною складовою. Важко уявити собі господарську діяльність та побут кожної людини без авто. Саме тому професія водія була і залишається однією з наймасовіших. У цій важливій сфері трудиться численна армія професіоналів, праця яких багато у чому визначає функціонування всіх галузей господарства громади, життєдіяльність населених пунктів. Традиційно щороку в останню неділю жовтня в Україні відзначають День автомобіліста та дорожника.
Напередодні професійного свята завітала у автопарк передових сільгосппідприємств Бахмаччини ПСП «Авангард», ФГ «Булах В.М.», ТОВ «Агрохолдинг Зеленівський», керівником яких є досвідчений аграрій з багаторічним стажем Василь Булах. Чітко тут розуміють, що неабияка відповідальність лежить на тих, хто сідає за кермо, займається обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту. Це величезна відповідальність не тільки за своє власне життя, але і за життя пішоходів та пасажирів, збереження майна підприємства. Понад 7 років докладає максимум знань, вмінь та зусиль для забезпечення безперебійної діяльності сільгосппідприємств заступник директора ПСП «Авангард» по транспорту Валентин Жук. Трудиться у автопарку 38 водіїв, з них 5 кермувальників хлібовозів. Віктор Яременко доставляє споживачам хліб та хлібобулочні вироби з перших днів заснування пекарні ФГ
«Булах В.М.», наразі маршрут чоловіка пролягає по Батуринській громаді. Дмитрівську зону забезпечує свіжоспеченою продукцією Василь Власенко, по місту, селу Курінь та фастовецькій зоні запашну випічку розвозить Ігор Федотовський. Наймолодший, але не менш відповідальний водій 22­річний Владислав Штурмак працює по стрільницькій зоні. Знає всі маршрути та в будь­який час може підстрахувати кожного водія, аби хлібобулочні вироби були вчасно доставлені до магазинів, підмінний водій Віктор Краковний. Уже о 4:30 вирушають перші хлібовози із пекарні по своїх маршрутах.
З раннього ранку кипить активне життя і на території автопарку, готують водії свій транспорт, аби, вирушивши в путь, безперешкодно долати відстані. На жаль, для спільного фото всіх їх зібрати в один час неможливо, адже від їх вчасної роботи залежить діяльність підприємств, яка незалежно від сезону не стихає ні на мить. На нашому фото у центрі заступник директора ПСП «Авангард» по транспорту Валентин Жук та водії КамАЗів, які саме вирушали в дорогу: Євген Губар, Олександр Соколовський, Микола Савченко, Олег Баранюк, Василь Кирлиця. Поспішає підвезти мінеральне добриво на поле водій КамАзу Олександр Цап, який уже третій рік працює тут, бере участь у зборі врожаю зернових, буряків. Вирушає з автопарку авто водія­експедитора Миколи Губара (на фото), який має найбільший водійський стаж серед водіїв підприємств. Спілкуючись з досвідченим шофером, розумію, що професія, яку він обрав, – це стан душі і поклик серця.
Чоловік вже 43 роки за кермом вантажівки. У різні кінці нашої країни пролягали його маршрути. Лише один запис у трудовій книжці має Микола Миколайович, адже трудиться тут з часу, коли повернувся із армійської служби, має неабиякий досвід та вміння, якими щедро ділиться з молоддю. За кермом ГАЗ­53 водій з 1989 року. Наразі доставляє він будівельні матеріали, мінеральні добрива, посівне зерно на поля, молоко на сироварню, а також різні вантажі за призначенням.
Понад 17 років працює на підприємстві досвідчений водій Іван Орел, наразі він кермує автобусом. Вже минуло 5 років, як поряд з батьком тут механізатором працює і його син Олександр.
Лише два тижні трудиться у автопарку зварювальник Олександр Козлов, та за цей час встиг зарекомендувати себе гарним майстром.
У автопарку підприємств також є два МАНи, ДАФ, МАЗи, за кермом яких досвідчені та відповідальні водії, що перевозять на великі відстані грузи. Нещодавно Юрій Лавріненко повернувся з Переяслава, куди доставив зерно.
Наразі перебуває у відрядженні Анатолій Троценко, який має досвід роботи за багато років на різному транспорті. Застала перед виїздом на поле водія МАНа Сергія Луговика, який цього дня працює на маніпуляторі, засипаючи мінеральне добриво у лійки. Здійснює рейси на далекі відстані і водій МАЗа Валерій Романовський. Відразу, після того, як отримав водійське посвідчення, працює тут Сергій Гришко. За шість років здобув він водійський досвід, керуючи КамАЗом, а в цьому році йому довірили новенький МАЗ. На будівництві новітнього молочного комплексу ПСП «Авангард» трудиться машиніст крану Віталій Колоша. Вже минуло п’ять років, як була придбана ця техніка, і весь цей час на ній працює незмінний водій. Брав участь машиніст крану і у реконструкції готелю «Дружба», який став окрасою нашого міста.
Тож, напередодні професійного свята вітаємо всіх водіїв підприємств та всіх тих, хто так чи інакше пов’язав своє життя з автотранспортом. Бажаємо безпечних доріг, надійної роботи, а також успіхів у такій важливій та нелегкій праці.
Наталія КОРЕНЬ.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^