» Відкрили оновлене приймально-діагностичне відділення
Інформація до новини
  • Переглядів: 233
  • Автор: admin
  • Дата: 15-11-2021, 08:35
15-11-2021, 08:35

Відкрили оновлене приймально-діагностичне відділення

11 листопада у Бахмацькій територіальній громаді відбулась непересічна подія. У рамках програми Президента «Велике будівництво» відкрили оновлене приймально­діагностичне відділення КНП «Бахмацька міська лікарня». Участь у церемонії відкриття брали голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус, голова Ніжинської районної державної адміністрації Григорій Ковтун, заступник голови Ніжинської районної ради Дмитрій Коробко, Бахмацький міський голова Павло Шимко, генеральний директор КНП «Бахмацька міська лікарня» Сергій Чалий.Відділення функціонує в лікарні тривалий час, але воно було знач­но меншим за площею до цього ­ і не так облаштоване і укомплектоване, як тепер.
Нині в результаті реконструкції, проведеної завдяки «Великому будівництву», лікарня отримала додатково операційну залу, палати і кабінет для ургентної лабораторії. Кабінет ургентного лаборанта оснащений сучасним обладнанням, яке дозволяє кожного пацієнта, котрий госпіталізується до закладу, обстежити максимально оперативно. Доки
оформлюватимуть історію хвороби, будуть готові два клінічні аналізи, які є базовими і необхідні всім пацієнтам, незалежно від діагнозу. Це дозволить швидше проводити діагностику і оперативно лікувати.
Також реконструйоване приймальне відділення має окремий інфекційний бокс, що дозволяє ізолювати пацієнтів з ознаками інфекційних захворювань.
Завдяки оновленню приміщень та матеріальної бази приймального відділення, лікарня зможе надавати кваліфікованішу допомогу та збільшити кількість пакетів медичних послуг у межах договорів з Національною службою здоров’я,зокрема, завдяки встановленому сучасному діагностичному обладнанню­ томографу.
На даний час є підстави ще більш розширювати спектр допомоги пацієнтам, враховуючи і ремонтні роботи, і обладнання, яке отримано у межах «Великого будівництва».
У ході робіт у приймальному відділенні було виконане часткове перепланування приміщень,
зроблено внутрішні ремонтні роботи, замінено мережі електропостачання, вентиляції, водопроводу та каналізації. Також проведено утеплення стін та ремонт фасаду, збудований бокс для заїзду машин швидкої допомоги.
Ремонтні роботи у закладі проводилися з урахуванням усіх вимог інклюзії: виконано поділ на три входи, збудовані пандуси, облаштовано санітарні вузли, які відповідають інклюзивним вимогам. Для зручності пацієнтів відділення оснащено табличками зі шрифтами Брайля, а також дотримано принципу доступності та безбар’єрності.
Замінено частково покриття, зроблені заїзди для машин невідкладної медичної допомоги, демонтовані старі та обладнані нові підходи до майданчиків.
У таких умовах перебувати в лікарні краще і для пацієнтів, і для персоналу.
На реконструкцію відділення було витрачено 8 млн. грн, із них 4 млн. грн виділено із державного бюджету, а 4 млн. грн – кошти місцевого бюджету.
Оглянувши відділення, голова облдержадміністрації наголосив: « У якому критичному стані не потрапляли б сюди люди, їм необхідно терміново надати першу медичну допомогу . І ці перші хвилини перебування у медичному закладі є найголовнішими у порятунку людського життя і відновленні здоров’я. Саме тому ми спільно робимо все для того, аби поліпшити якість медичної допомоги для населення. Коли розвиватиметься медицина, розвиватиметься й громада».
Потім посадовці побували в центрі масової вакцинації, який діє у м. Бахмачі. Голова облдержадміністрації поспілкувався з охочими вакцинуватися, медичними працівниками та ознайомився з умовами та технічними можливостями центру.
Світлана КИРИЛЕНКО.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^