» Вакцинуйтеся та убезпечте себе від тяжкого перебігу хвороби
Інформація до новини
  • Переглядів: 231
  • Автор: admin
  • Дата: 29-11-2021, 08:26
29-11-2021, 08:26

Вакцинуйтеся та убезпечте себе від тяжкого перебігу хвороби

Наразі вже понад 10 млн українців завершили імунізацію проти COVID ­19. Україна продовжує нарощувати темпи вакцинації. Аби дізнатися про ситуацію у Бахмацькій та Дмитрівській територіальних громадах, звернулися за роз’ясненнями до генерального директора КНП “Бахмацький міський центр первинної медико­санітарної допомоги» Вікторії ПЕТРОЙТІС.
­ Станом на 23 листопада лікарями КНП « Бахмацький міський центр первинної медико­санітарної допомоги» у Бахмацькій та Дмитрівській територіальних громадах щеплено 17 418 громадян, із них 10 563 людей вакциновано однією дозою та 6 885 – двома дозами.
­ Які вакцини наразі доступні для вакцинації?­ В Україні доступні для вакцинації чотири вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac Biotech, Comirnaty від Pfizer –BioNTech та Moderna. На даний час у наявності маємо вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech та Moderna. На початку листопада Україна отримала майже 3 млн доз вакцини Moderna.
Moderna – розроблена американською фармацевтичною компанією та схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Її використовують у понад 70 країнах світу. Уже більше 1, 17 млн українців щепилися цією вакциною. Кожен флакон вакцини Moderna містить 10 доз. Відкритий флакон можна зберігати до 6 годин за температури від +2 до + 25 С0. Після цього всі невикористані дози підлягають утилізації.
­ Вікторіє Олександрівно, розкажіть нашим читачам про протипоказання до вакцинації від COVID­19.­ Єдиним постійним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною є анафілактична реакція на першу дозу цієї вакцини чи на один із компонентів цього препарату. Тимчасові протипоказання включають температуру вищу 38 С0; лікування моноклональними антитілами або реконвалесцентною плазмою – вакцинація може бути проведена через 90 днів після закінчення курсу терапії; 14 днів із часу введення вакцин проти інших інфекційних хвороб, крім інактивованої вакцини проти грипу, яку можна вводити в будь­який час, навіть одночасно з антиковідною вакциною у різні руки. Хронічні хвороби не є протипоказанням для вакцинації. Саме хронічні хвороби роблять людину найбільш вразливою до ковіду. Тому таким людям необхідно щепитися, попередньо порадившись із своїм сімейним лікарем. Сезонна та побутова алергія не є протипоказанням до вакцинації.
­ Чи треба вакцинуватися тим, хто перехворів на COVID – 19?­ ВООЗ рекомендує вакцинуватись, навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить від індивідуальних особливостей кожної людини і невідомо, скільки природній імунітет захищатиме. Можна відтермінувати вакцинацію на 3 місяці з дати початку хвороби або отримання позитивного ПЛР – тесту, або зробити щеплення раніше, але не раніше ніж через 28 днів із часу прояву хвороби.
Нагадаю, що отримати другу дозу вакцини можна у будь – якому пункті чи центрі вакцинації в будь– якому куточку України, незалежно від того, де ви отримали першу. Єдиною умовою буде наявність у цьому пункті чи центрі потрібної вам вакцини.
Найкращий захист вакцини дають через 14 днів після отримання другої дози, тому важливо не зволікати. Мінімально можливі інтервали для вакцин: Comirnaty – 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac­ 14 днів, AstraZeneca ­ 4 тижні. Якщо пропустили дату другого щеплення, то необхідно це зробити за першої ж нагоди. Друга доза вакцини проти КОВІД – 19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації. Після повного курсу вакцинації людина отримує зелений СОVID­сертифікат та зможе уникнути важкого перебігу хвороби.
Тож вкотре звертаюся до жителів Бахмацької та Дмитрівської територіальної громад та запрошую на вакцинацію. Центр вакцинації працює з 8.00 до 15.00 за адресою вул. Першотравнева, 36 (колишня райдержадміністрація) та пункти щеплення у Бахмацькій та Дмитрівській амбулаторіях ЗПСМ з 8.00 до 15.00.
­ Дякую за роз’яснення.
Спілкувалась Інна Мозгова.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^