» Бережи українське - носи вишиванку
Інформація до новини
  • Переглядів: 590
  • Автор: admin
  • Дата: 24-05-2022, 13:46
24-05-2022, 13:46

Бережи українське - носи вишиванку


День вишиванки - особливе свято, адже для кожного з нас вишивана сорочка, вишивка – це щось сокровенне та рідне. 19 травня малеча, молодь, дорослі, люди поважного віку, працівники підприємств, установ, організацій одягли вишивані сорочки, сукні, аби вкотре підтвердити, що ми єдині, непереборні, що у єдності наша сила, яка допоможе здолати ненависного ворога. Вулиці нашого невеличкого міста Бахмач цього дня ніби ожили, адже, мабуть, кожен другий був у ошатному національному вбранні, яскраві вишиванки грали всіма барвами. Соціальні мережі також зарясніли неперевершеними світлинами українців, які є поціновувачами вишиванок. Це ще і ще раз підтверджує, що Україна була, є і буде.
До своєрідного флешмобу « Вишиванку одягну – Україну бережу!» долучилися і працівники КНП « Бахмацький міський центр первинної медико - санітарної допомоги». Одягнувши вишивані сорочки, медики показали патріотизм, єдність. З вірою в серцях вони, як і тисячі українців, продемонстрували , що вишиванка - генетичний код українців і своєю енергетичною силою неодмінно наблизить нашу Перемогу.
- З перших днів війни і до нині ми працюємо заради людей, заради перемоги, перебуваємо на своєму так званому фронті, - говорить директорка Бахмацького міського центру ПМСД Вікторія Петройтіс. – Завжди підтримуємо українські звичаї і традиції. Щорічно долучаємося до Дня вишиванки, колективом вирішили, що і 2022 нелегкий рік не буде винятком. Девізом цьогорічного заходу обрали слова: «Вишиванка – духовна броня України». Адже національне вбрання для українців - це оберіг, код нації,який покликаний зберегти споконвічні народні традиції.
Готуючись до Дня вишиванки, медичні працівники виготовили із підручних матеріалів та намалювали плакати на патріотичну тематику. Таким чином вони намагалися передати любов до України та вкотре наголосити: «Все буде Україна!»
Завершальним акордом флешмобу стало виконання працівниками центру ПМСД пісні «Ой, у лузі червона калина», яка стала своєрідним гімном не лише українських січових стрільців, а й війни, коли росія розпочала повномасштабний воєнний наступ на територію України.
Інна МОЗГОВА.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^