» Курінь благодійний
Інформація до новини
  • Переглядів: 139
  • Автор: admin
  • Дата: 4-08-2022, 08:54
4-08-2022, 08:54

Курінь благодійний

- Ми не вийдем з того бою,
Ми не станем на коліна –
Станем ми на смерть з тобою,
Щоб не вмерла Україна –
потужно і зворушливо до сліз лунало того незабутнього вечора над козацьким Куренем, злітало високо у піднебесся, де наші безсмертні Герої слухали цю пісню і рясно плакали літньою зливою, але не від безвиході – від радості, що мають честь бути частинкою волелюбного українського народу, якому випала нелегка, але висока місія – знищити зло у всьому світі. Герої не вмирають, вони співають вустами юного покоління і більш старшого, оживають у кожній пісні, вірші, у кожному схвильованому подиху непокірного українця. Глядачі були зачаровані того липневого вечора Піснею, Словом, Віршем, що лунали зі сцени затишного, по-домашньому гостинного Будинку культури №2. Культура у нашому селі на висоті! Про таких не скажеш: для кого плінтус - висота, той хробак, а не птах. Це птахи високого польоту. Ці люди – птахи нам співали, натхнення й радість дарували. Дехто із глядачів зривався танцювати – бо не можна було всидіти на стільці – але його вчасно саджали на місце. А на дідька?! А навіщо?! Весь цивілізований світ танцює під музику пісень на різноманітних концертах, а ми все соромимося, все боїмося.
- Не бійся! – гласить тринадцята Заповідь Світла. Страх від Лукавого. Отож танцюйте на здоров’я і будьте здорові!
Курінські артисти так зарядили залу, що кожну пісню зала співала разом з ними: інколи пританцьовуючи, а інколи зі сльозами на очах. Всі були в захопленні від концерту: і глядачі, і самі артисти. І ота юна гарнесенька Анечка, що у блакитній вишиванці і в таких же штаниках на колінцях з дірочками, була в захопленні від власного танцю з однокласницями і від переповненої любов’ю і оваціями зали до всіх без винятку артистів.
Були того вечора і сльози смутку, і сльози радості. Але не було сліз відчаю: усі твердо вірили: Перемога буде за нами! Це було неперевершене дійство: хто на нього не потрапив, той багато дуже втратив.
Як гарно співають дорослі! Не гірше за Ірину Федишин виконала пісню вродлива білявка Світлана Касьяненко:
-Нас не там весна зустріла
І не ті пісні співала.
Ти стріляв із скоростріла,
Я набої подавала.
Обожнюю цю пісню! І часто-густо чекала по телебаченню саме на неї, а почула в рідному селі! Супер!
Варто зауважити, що працівники культури йдуть у ногу із життям: виконують сучасні найпопулярніші, найактуальніші пісні і народних не цураються. За це їм честь і шана і, звісно ж, велика подяка.
Дивуюся величі і гідності моїх земляків-односельців. Сповнені волі, натхнення і честі вони танцюють, співають і декламують як високопрофесійні артисти, а часто-густо навіть краще, бо ближче до матінки-землі, ближче до начал, а отже до Бога.
Лідія Макаренко – чарівна, талановита жінка, яка знає собі ціну і почувається на сцені, як риба у воді. І досі в моїй пам’яті квітує розкішний букет багряних троянд, які подарував їй вдячний глядач. А пісня ж була яка! Лебедина! Не подарувати червоні троянди було просто гріх!
Все йде, все минає – залишається спогад – єдиний рай, із якого нас ніхто не вижене.
Впевнено тримається на сцені і чарівна Наталя Сунка. Чудово співає, декламує, а як гуморески читає– вся зала од сміху помирає, а потім оживає і вибухає такими оваціями, які ледве витримують шибки і дверцята на даху далеко не юного Будинку культури, котрому енергії і юності додають оці прекрасні і талановиті майстри української сцени.
Вони й листа напишуть кому треба,
і пісню щиро заспівають –
І спуститься Господь із неба
І всіх, як Батько, привітає.
Гріх на згадати також і чарівну Галинку Гришко - залюблену у рідну пісню, заряджену позитивом і оптимізмом. ЇЇ чудовий голос філігранно вплітається в палітру концерту, чарує щирістю, ніжністю, непідкупною любов’ю.
Згадаємо і чоловіків, бо як же без них?! Талановитий дует у складі Володимира Силки і Миколи Давиденка не один десяток літ зачаровує своїм співом вдячних слухачів. Навіть юні аплодують їм стоячи! Молодці! Є ще порох в порохівницях! Надовго ще вистачить, головне – окупанта вигнати, щоб не плакала земля-мати від страждань і заподіяних ран, щоб не плакали матері неньки-України, щоб щасливо усміхались діти, щоб Воїни Добра і Світла, повернулись додому живими з Великою Перемогою.
Варто добре слово сказати також і про юну, надійну і знову ж таки талановиту зміну – дітей Наталі Сунки, Світлани Касьяненко і не тільки…
Чарівні і талановиті сестрички Ожог. Такі вродливі і співучі, просто Янголи. Село завмирає. І село, і серце і навіть солов’ї, якщо ці дві красунечки співають навесні, бо в липні, як відомо, всі соловейки вдома: дітей своїх виховують.
Хочеться добре слово мовити і про чарівних талановитих ведучих Юлю Степаненко і Ангелінку Савченко. Як не пишатися батькам такими славними донечками, як не дякувати за них Богові!
А Бойко Людмилочка! Де взялося це русокосе диво?! Який дар! який унікальний голос! Це юне створіння мене підкорило своєю чистотою і безпосередністю. Здавалось, вона і народжена на сцені: вільна, розкута, гідна поваги і любові! Людські очі її не зурочують, навпаки – допомагають, і дівчинка співає для них натхненно і радо.
А юний Артемчик Видиш! Він і зовні схожий на Янгола, а вже як заспіває – зала оживає.
Пісня єднає, і горе єднає, всі ми єдині, нам рівних немає. Тож нехай цей блискучий благодійний концерт додасть сили і мужності нашим Воїнам Добра і Світла - їм же він був і присвячений, завдяки ним і відбувся. Хай Перемога не забариться, на честь якої знову буде співати моє рідне село і вся наша ненька Україна, Гімн якої вже співає увесь білий світ. Слава Героям, слава Українському народові, який таких чудових людей народжує!
Залу покидали, коли сонце сідало. Крізь прозору стінку благодійної скриньки до нас посміхалися наші світочі: Леся Українка, великий Тарас, Григорій Сковорода. Поїдуть на Передову дякувати і допомагати Збройним Силам України.
Не хотілось покидати цей мальовничий куточок села, інкрустований оксамитовою хвоєю вічних курінських сосен. Вечір видався на диво спокійним і мальовничим. На небі сяяла золота скіфська пектораль, переливаючись зорями – самоцвітами, промовляючи:
- Зустрінемось знову після Перемоги. Незабаром. Скоро.
Від імені вдячних глядачів-односельців
Тетяна Хоменко.
На благодійному концерті " З Україною в серці!" в селі Курінь зібрано 27757грн.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^