» «Гетьманська столиця» та прийом відвідувачів в умовах війни
Інформація до новини
  • Переглядів: 157
  • Автор: admin
  • Дата: 8-08-2022, 13:40
8-08-2022, 13:40

«Гетьманська столиця» та прийом відвідувачів в умовах війни

Вже понад п`ять місяців Україна мужньо дає відсіч своєму заклятому ворогу. Війна змінила наше звичне життя, змінила кожного з нас. Не оминули ці зміни і Національний заповідник «Гетьманська столиця». Реагуючи на нові виклики сучасності, і усвідомлюючи важливість діалогу з суспільством, наші музеї вже з травня відновили прийом відвідувачів на територіях та в парках заповідника. Зваживши наші можливості, вже з липня були відкриті для відвідування і частини експозицій декількох з наших музеїв, відповідно ми подбали про безпеку – на кожному об`єкті є облаштовані укриття.
Також з липня в музеях Національного заповідника «Гетьманська столиця» були впроваджені нові екскурсії. Ми провели опитування екскурсантів і дійшли висновку, що люди з розумінням ставляться до музею без оригінальних експонатів, адже, це, на думку більшості відвідувачів компенсується фаховими екскурсіями, які проводять паралелі сучасного і минулого. Здійснене дослідження вікового складу екскурсійних груп показало, що сьогодні 40% наших екскурсантів - це студенти та учні, у порівнянні з минулим роком цей показник збільшився. І це не може не тішити, оскільки, прагнення молоді знати свою історію, вивчати народні традиції, шанувати культурну спадщину - це свідчення зростання національної свідомості, а це в свою чергу говорить про формування підгрунття для гідного майбутнього нашої держави.
Географія сучасного відвідувача заповідника звузилася у порівнянні з попередніми роками і зрозуміло чому, але ми компенсуємо її за рахунок онлайн-екскурсій, які були впроваджені з розумінням того, що не всі бажаючі можуть до нас доїхати. Сьогодні побувати в Батурині і послухати правдиву історію можна не виходячи з дому з будь-якого українського міста та навіть із-за кордону. Новітньою послугою вже встигли скористатися близько 500 осіб, серед них екскурсанти з Ізраїлю, Болгарії, Швеції, Австрії, ОАЕ, Англії, Італії та США. Залишені ними теплі відгуки надихнули нас на продовження розпочатої справи. До прикладу, історики заповідника розробили ряд пізнавальних онлайн-лекцій про історію Батурина та видатних постатей пов`язаних із ним, їх вже прослухало близько 700 осіб з різних куточків України. Окремі лекції є у записі, переглянути їх можна у зручний час на YouTube каналі заповідника. Наповнюючи свою культурно-освітню діяльність, заповідник провів ряд онлайн-заходів в яких взяли участь більше 150 осіб, більшість аудиторії - це учнівська молодь.
Важливо, що саме в Батурині відвідувачі мають можливість на власні очі впевнитися про одвічність нашого ворога.
Залишені відгуки і побажання підтверджують, що ми робимо потрібну роботу: «Дякуємо за екскурсію, палац неймовірної краси. Було дуже цікаво! Україна переможе!!! Місто Харків. 24.07.2022р.»; «Я Нікіта Гольцев, дякую за цікаву екскурсію і обіцяю повернутися через рік 23.07.222»; «Дякуємо за дійсно правдиву історію, ми непереможні впродовж століть. Рівненщина. 12.06.2022р.»; «Дякую за можливість дізнатися історію моєї України. Переможемо! 09.07.2022р.»; «Дуже гарна місцина просякнута українським духом. Слава Україні! 10.07.2022р.»; «Доброго дня! Ми з Конотопа! Дякуємо за збережену пам`ять. Хоча неодноразово тут бували, але хочеться повертатися сюди, до цієї краси знову і знову! Тут дуже відчувається дух минулих століть. Слава Україні! Віримо в нашу перемогу! 20.07.2022 р.».
Національний заповідник «Гетьманська столиця» теж вірить в найшвидшу перемогу України і колектив всебічно працює, щоби вона настала!
Слава Україні! Україна переможе!
Тетяна Кудлай, організатор екскурсій відділу
«Палац гетьмана Кирила Розумовського»
Національного заповідника «Гетьманська столиця».
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^