» З шаною до хліба
Інформація до новини
  • Переглядів: 404
  • Автор: admin
  • Дата: 24-10-2016, 09:19
24-10-2016, 09:19

З шаною до хліба

Значну увагу всебічному розвитку дітей 3­го класу Курінського НВК приділяє вчитель початкових класів Людмила Миколаївна Семенченко. Успіх виховання та навчання учнів залежить від багатьох причин, але насамперед від правильності вибору форм і методів її роботи з школярами.

Нещодавно, аби ознайомитися з процесом випікання хліба, дізнатися про важливість роботи пекаря, усвідомити цінність хлібобулочних виробів, учні 3­го класу Курінського НВК у супроводі вчителя з пізнавальною екскурсією побували на пекарні ПСП «Авангард». На подвір’ї підприємства дітей гостинно зустрів голов­ ний технолог пекарні Микола Воробей. Переступивши поріг виробничого цеху, де народжуються рум’яні буханці, малеча відразу відчула приємний запах свіжого хліба. Із цікавістю вони слухали змістовну розповідь про всі етапи випікання найціннішого продукту: від зберігання борошна до замішування тіста та нарізання рум’яних буханців. Допитливі оченята хлопчиків та дівчаток із захопленням роздивлялись потужне обладнання пекарні, яке за зміну видає дві з половиною тисячі хлібин. Але це не межа. Завдяки впровадженню новітніх технологій та професійності пекарів потужність підприємства значно більша. Нині мешканці району можуть придбати десять різновидів хліба. Кожен тут зможе задовольнити свій смак. Окрім хліба, випікають на пекарні й здобу, яка вже багатьом припала до душі. Спілкуючись із учнями, головний технолог повідав про історію виникнення хліба, навів цікаві факти про високу цінність українських паляниць. На екскурсії діти довідались, що хліб випікається не лише на дріжджах, а й на молочній заквасці, а ще говорить про використання натуральних продуктів і відповідно високу якість хлібобулочних виробів. Побачивши на власні очі, яка ж то цікава і важка робота – випікати хліб та який шлях він проходить від поля до прилавків магазину, багато хто з діток висловив бажання у майбутньому приміряти на себе білий ковпак, і стати пекарем або кондитером. Малеча теж порадувала своїми знаннями про важливість хліба у житті людини. Одне поперед одного вони задавали питання, роздивлялись потужне обладнання. Добре, що третьокласники знають багато приказок та прислів’їв про найсвятіше – хліб. Підготувала їх до поїздки на підприємство вчитель, який добре знає свою справу. По завершенню екскурсії діти щиро дякували технологу за цікаво проведений час та подарували власноруч виготовлену аплікацію. На згадку від керівництва підприємства їм вручили солодкі подарунки.

Віриться, що після таких пізнавальних екскурсій майбутнє нашої держави – наші діти – берегтимуть свій хліб, а в собі людяність.

Світлана Кириленко.

Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Яні Дворнік

Яні ДВОРНІК
на 18­річчя,
яке вона святкуватиме

18 жовтня
Мила імениннице, вітаємо тебе з днем народження. Радість наша, бажаємо тобі світитися від щастя і опромінювати цей світ своєю красою, насолоджуватися кожною миттю свого життя і зберігати в пам’яті всі добрі моменти. Нехай везіння і удача стануть твоїми друзями в справах, нехай любов і радість будуть вірними супутниками в житті.
Дідусь Коля, бабуся Наташа, дядя Саша, тьотя Свєта.

Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: Golospris@cg.ukrtel.net
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: 26003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^