» Хліб від місцевих виробників
Інформація до новини
  • Переглядів: 44
  • Автор: admin
  • Дата: 2-02-2018, 09:14
2-02-2018, 09:14

Хліб від місцевих виробників


Чим більше розширюється асортимент супермаркетів та магазинів, тим активніше зростає коло покупців, які прагнуть придбати якісну продукцію від виробника, а не товар сумнівного походження та мінімальної користі. Значною мірою це стосується хлібобулочних виробів, які ми споживаємо щодня. Нині їх асортимент дуже широкий. А чи відомо людям, що таке справжній якісний хліб? Є багато термінів, якими характеризують пекарі цей цінний продукт. Втім головну оцінку хлібу щодня дають споживачі.
На Бахмаччині виробництвом хлібобулочних виробів займаються економічно потужні сільгосппідприємства ПСП «Авангард» та ПСП «Пісківське». Мешканцям району до вподоби продукція, яку пропонують місцеві виробники. Адже прихильників стає дедалі більше. Отож хлібобулочні вироби користуються неабияким попитом. Реалізуються вони не лише в місті, а й по району.
Нещодавно голова райдержадміністрації Тетяна Неділько ознайомилась з технологією випікання різних видів хліба на пекарнях ПСП «Авангард» та ПСП «Пісківське».
На пекарні ПСП «Авангард» очільницю району зустрів головний технолог підприємства Микола Воробей. У цей час там тривав основний виробничий процес. Пекарі замішували тісто та формували випічку. Робота тут триває цілодобово – усе для того, аби рано­вранці на полицях магазинів красувалися духмяні свіжовипечені буханці та здоба. За зміну вправні працівники пекарні випікають близько 5000 одиниць виробів, які реалізовують у 3 власних торгових точках у м.Бахмачі. Якісний хліб від ПСП «Авангард» можна придбати у багатьох населених пунктах району. Цьогоріч хлібобулочну продукцію місцевого виробника споживають учні загальноосвітніх закладів району. Нині мешканці Бахмаччини можуть придбати 8 різновидів хліба та 4 види здоби. На підприємстві трудиться 20 працівників, які працюють у чотири зміни по 5 чоловік. Свіжовипечену продукцію по торгових точках доставляють 5 водіїв на спеціалізованих автомобілях. Головний технолог розповів про етапи виробництва хлібобулочних виробів, терміни їх зберігання, які становлять 2­3 доби. Важливим є те, що вся продукція виготовляється із власної сировини, без використання шкідливих домішок. Користуються тут традиційними технологіями виготовлення хліба. Борошно та інша сировина, з якої випікають хліб, підлягають контролю на якість та хлібопекарські властивості. Сільськогосподарське підприємство під керівництвом Василя Булаха займається і вирощуванням зернових. Тобто діє тут закритий цикл виробництва. Хліб проходить шлях від поля до прилавків магазинів.

На пекарні сучасне обладнання. У хлібопекарській печі буханці випікають без використання спеціальних форм. Працює вона на паливних пелетах, що дозволяє зекономити на енергоносіях та здешевити продукцію. На підприємстві дотримується суворий санітарний контроль. Чистота ­ понад усе. Адже і від цього залежить здоров’я споживачів – це найголовніший принцип у роботі пекарів ПСП «Авангард».
Цього ж дня очільниця району відвідала пекарню ПСП «Пісківське», що діє у с.Красилівці. Окрім різних видів хліба, виготовляють тут широкий асортимент кондитерської продукції. За зміну вправні пекарі випікають близько 1000 буханців хліба, який
реалізовують у фірмових магазинах ПСП «Пісківське» під торговою маркою «Щедра фермерська родина».
Головний принцип у роботі, яким керується директор ПСП «Пісківське», депутат обласної ради Валерій Колоша: «Якомога більше переробляти у себе, а не просто продавати сировину». Приклад такої успішної переробки створення пекарні та кондитерського цеху, що знаходиться в ошатному приміщенні колишньої їдальні красилівського колгоспу. На виробництві працюють місцеві мешканці. Вони щиро вдячні Валерію Петровичу за створення робочих місць.
­Відкриваючи виробництво, ми зіткнулися з проблемою нестачі кваліфікованих кадрів. Нині головний технолог, що трудиться на пекарні, приїздить із сусіднього Борзнянського району. Але, головне, любити свою роботу і підходити до справи з душею, тоді й робота ладиться,­ говорить керівник ПСП «Пісківське». Хлібобулочні та кондитерські вироби тут високої якості, адже виготовляються вони із натуральної сировини. У цьому мали змогу пересвідчитись особисто, дегустуючи різноманітну продукцію. Цього разу на підприємстві стали свідками народження нового виду печива з родзинками. Асортимент пісківської пекарні «Добрий пекар» постійно оновлюється та зростає. Адже люди хочуть споживати якісну продукцію. Знають хлібобулочні вироби ПСП «Пісківське» і за межами району. Нині географія їх поширення збільшується. Смакують натуральним хлібом, печивом, цукерками, шоколадом у Бахмачі, Борзні, Ніжині, Чернігові і, звісно ж, у населених пунктах нашого району. Пекарня оснащена сучасним обладнанням, яке постійно оновлюється. Не обходять увагою на виробництві одного з найважливіших факторів, без дотримання якого не можна виготовити якісний продукт,­ це чистота.
Дотримуючись санітарних норм, всі працівники трудяться у спецодязі. Помітно, що до хліба, який усьому голова, ставляться тут по­особливому – з повагою та любов’ю. На стінах розміщені картини із зображенням апетитних буханців та крилатими висловами відомих людей про головний продукт. Все це для того, щоб створити комфортні і затишні умови для працівників. Адже пекти хліб необхідно з гарним настроєм та добрими помислами. Тоді і продукція виходить смачніша.
На досягнутому Валерій Петрович не зупиняється. У планах у нього ще дуже багато ідей. Оскільки трудиться він на благо свого села, своїх людей, своєї Батьківщини, підтверджуючи, що ми можемо не лише давати сировину, а й самі її якісно переробляти.
­Незважаючи на конкуренцію з боку низки виробників, яка проявляється в ціновій політиці за рахунок використання дешевої сировини та домішок, пісківський хліб і надалі буде виготовлятися виключно з натуральних продуктів й за класичною технологією,­ запевнив Валерій Колоша.
Голова райдержадміністрації Тетяна Неділько зазначила, що функціонування таких підприємств – це не лише створення нових робочих місць, це збільшення доходів до місцевих бюджетів та запорука соціально­економічного розвитку району, а головне – забезпечення людей якісним хлібом.
Світлана Кириленко.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

20 лютого 2018 року святкуватиме свій

20 лютого 2018 року святкуватиме свій
85-­річний ювілей наша дорога мама,
бабуся, прабабуся

КРИНИЦЬКА 
Тетяна Максимівна
з села Шумин.
Від щирого серця шлють
вітання іменинниці
син Олександр, невістка
Надія, зять Василь
з сестрою Катериною,
онуки Тетяна та Людмила
з чоловіком Євгеном,
правнуки Дмитро та Андрій.

Лагідна, рідненька, добра і проста,
Наша дорогенька, наша золота,
Натруджені руки, мудрії слова,
Вам ніколи, бабусю, спокою нема.
Тож дозвольте в день такий святковий
Побажати щастя, радості в житті,
Щоб не знали, горя Ви ніколи
І до 100 років Ви для нас жили!
Ми Вас дуже любимо!




Детальніше

Найкращим батькам

Віктору Олексійовичу та
Людмилі Володимирівні ІВАНЬКАМ
на 45­-річчя подружнього життя
Щиро вітаємо вас, наші найрідніші, із 45-­річчям подружнього життя. Усе було в житті: радощі й печалі, болі й тривоги, та ви тримались разом життєвої дороги. Ви все дітям віддавали, навчали жити і любити, і перед вами ми в боргу, хоч нам його не оплатити. Спасибі, рідненькі, за ласку і ніжність, за лагідні руки, за вашу привітність, за добрії очі і біля колиски недоспані ночі. Хай хліб і сіль у вашій хаті будуть, спочинуть руки, стомлені в труді. У щасті, радості усі проходять будні, а свят ще буде безліч у житті.
Із вдячністю та повагою донька та син із сім’ями.



Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: Golospris@cg.ukrtel.net
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: 26003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^