» Козацьке село Року 2018
Інформація до новини
  • Переглядів: 1 470
  • Автор: admin
  • Дата: 6-07-2018, 09:27
6-07-2018, 09:27

Козацьке село Року 2018

У 1870 році Голінка становиться волосним центром Конотопського повіту Чернігівської губернії, куди входили села Гайворон, Дмитрівка, Кошари, Григорівка, Понори.
Нині на території села створена і діє громадська організація « Козацька община» зі своїм статутом. Староста Голінської козацької общини – Петро Павлович Салій.
5 березня цього року до нашого славного козацького села Голінка завітала програма «Сільський ревізор». Сільський ревізор ­ це соціальний проект про українське село,який дає змогу показати, що сучасне село – живе. Показують, як про нього піклуються аграрії та держава, показують українську громаду зсередини – її сильні та слабкі сторони, показують, що воно може бути комфортним місцем для життя.
Наше село стало розвиватись, коли до господарювання в 2007 році прийшло ТОВ «СП «Агродім», на той час генеральним директором був Валерій Давиденко. Жителі відчули, що є покращення та підтримка в селі, є до кого звернутися за допомогою, поспілкуватися, розповісти про різні обставини та свої проблеми.
Наше сільгосппідприємство у всьому допомагає установам та організаціям, які діють на території сільської ради, та всім жителям, які звертаються за допомогою та підтримкою. Функціонує свинокомплекс на 12 тисяч голів, що дає змогу відкриття нових робочих місць у селі. Господарство взяло на себе обов'язки по утриманню та благоустрою населеного пункту та багато чого іншого необхідного для села.
За останні роки відбулося багато змін в нашій громаді, так з 2016 по 2018 рік проведено капітальний ремонт сільських доріг з асфальтним покриттям. Завдяки народному депутату України Валерію Давиденку проведений підвідний та вуличний газопроводи. Встановлено вуличне освітлення по всьому селу. За підтримки СТОВ «Україна» в Голінській ЗОШ І­ІІІ ст. побудований внутрішній туалет, установлений дитячий майданчик в днз«Теремок», що дає змогу всім дітлахам гратися та розважатися в будь­який час. У сільському Будинку культури зроблено опалення, замінено всі вікна на теплозберігаючі, придбаний більярдний та тенісний столи, що дає змогу молоді відпочивати у вільний час. Проводяться різні гуртки – сучасного та українського танцю, на які діти із задоволенням біжать після уроків.
Багато чого зроблено, але є ще багато ідей, які будемо втілювати в життя, працювати над проблемами. Спільно з сільгосппідприємством, яке завжди і у всьому нам допомагає, будемо розвивати наше село.
Провівши ревізію та відвідавши організації та установи нашого села, проаналізувавши роботу, яка відбувається на території ради, ревізори оцінювали життя села. Перевіривши сільську раду, завітали до школи, побували на репетиції в сільському Будинку культури, погрілися в медпункті, порахували соціальний кошик у магазині, завітали до старости козацтва Петра Павловича Салія, поспівали пісень та, покатавшись розчищеними дорогами по освітленому селу, ввечері зробили відповідні висновки.
І от, нарешті, дочекались підбиття підсумків. 16 червня 2018 року Церемонія нагородження «Село Року 2018» від соціального проекту "Сільський ревізор" відбулася у гостях переможця минулого сезону – в селі Денихівка Київської області. Запрошені сільські голови, фермери, представники агрохолдингів, директори шкіл і дитсадків, сільські лікарі, директори будинків культури і бібліотек, активні селяни, спеціалісти з децентралізації, а також представники Мінрегіонбуду із сіл, де проводилась ревізія. Село­переможець радо зустрічало гостей. Перед урочистою церемонією нагородження провели екскурсію селом, розповіли про свої досягнення. Всі із задоволенням говорили між собою, ділились враженнями, розповідали про досвід роботи, спілкувалися зі ЗМІ.
Наше село Голінка перемогло в номінації «Козацьке село Року 2018» та нагороджене подарунковим сертифікатом на суму 10 000 тис. грн, також отримало сертифікат на передплату газети «Рідне село Україна» від народного депутата України Валерія Давиденка в кількості 120 екземплярів на півроку.
Сільськогосподарське підприємство СТОВ «Україна» ТОВ «СП «Агродім» нагороджене як соціально відповідальний інвестор року.
Вже сутеніло, свято добігало кінця, а гості не хотіли прощатися. Всі залишись задоволені, отримали тільки позитивні емоції, адже не важливо, хто переміг, кожен залишав свято як переможець.

Петро Салій, староста козацтва.
с.Голінка.
Шановний відвідувачу, Ви не зареєстровані.
Ми радимо Вам зареєструватися або увійти під своїм іменем

Новий коментар

І'мя:*
E-Mail:
Коментар:

Вітання

Нашій дорогій


Детальніше

Всі вітання


Оголошення та реклама


Всі оголошення

Голос Присеймів'я

Телефон/факс редакції: 0-46-35-21503
E-mail: golospris2017@ukr.net, golospris@i.ua
Skype: Голос Присеймів'я
Р/р: UA633808050000000026003588776 код: 02476103
МФО: 380805 ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» м. Київ.

Важливо

Передрук інформації дозволяється лише при розміщенні прямого посилання на оригінал.
Адміністрація сайту може не поділяти думку авторів публікацій і не несе відповідальності за матеріали.
^